Infond preuzima Pivovarnu Laško?

Izvor: B92, 01.Feb.2008, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Infond preuzima Pivovarnu Laško?

Ljubljana -- Mariborski Infond Holding objavio je na sajtu Ljubljanske berze nameru preuzimanja Pivovarne Laško.

Preuzimanje Pivovarne Laško jedan je od najozbiljnih poteza u procesu konsolidacije celokupnog slovenačkog tržišta kapitala

Infond je nameru preuzimanja objavio u svoje ime, u ime Cestovnog preduzeća Maribor, Fidine i Kota. Za najviše 30 dana biće objavljena i ponuda za preuzimanje Pivovarne Laško, čiji je najveći vlasnik upravo Infofond Holding.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Ljubljanski Koto je poslednji ušao u vlasničku strukturu Pivovarne preuzimanjem udela od skoro pet odsto akcija od strane firme Towra. Pre toga su Fidina, u vlasništvu NFD Holdinga, i Maksima Invest kupili 0,64 odsto Laškog.

Preuzimanje Pivovarne Laško jedan je od najozbiljnih poteza u procesu konsolidacije celokupnog slovenačkog tržišta kapitala, koje će nakon toga postati još povezanije i isprepletanije, ali i manje zanimljivo.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.