Inflacije u Njemačkoj 2,9 odsto u januaru

Izvor: Capital.ba, 09.Feb.2024, 14:27

Inflacije u Njemačkoj 2,9 odsto u januaru

BERLIN – Godišnja stopa inflacije u Njemačkoj iznosila je 2,9 odsto u januaru, što je najniži nivo od juna 2021. godine, objavio je Federalni zavod za statistiku Destatis. Foto: Pixabay Stopa inflacije bila je 3,7 odsto u decembru 2023. i 3,2 odsto u novembru, navodi se u saopštenju, prenosi Anadolu Agency. Posljednji put stopa inflacije bila niža nego u januaru 2024. u junu 2021. (2,4 odsto)“, navodi se u saopštenju. „Situacija sa cijenama energenata vidno popušta, a rast cijena hrane >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << dalje usporava. Međutim, on je i dalje veći od ukupne inflacije“, rekla je Rut Brend, predsednica Destatisa. Na mjesečnom nivou, stopa inflacije je u januaru iznosila 0,2 odsto.Biznis.rs Чланак Inflacije u Njemačkoj 2,9 odsto u januaru се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Najniža inflacija za skoro tri godine

Izvor: B92, 10.Feb.2024, 12:43

Godišnja stopa inflacije u Mađarskoj je u januaru pala na 3,8 odsto sa decembarskih 5,5 odsto, objavio je danas Centralni zavod za statistiku Mađarske KSH...Inflacija u Mađarskoj je sada najniža od marta 2021. godine...Cene hrane su porasle za 3,6 odsto međugodišnje, usporivši sa decembarskih...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.