Inflacija u zoni evra stagnira

Izvor: NaDlanu.com, 01.Feb.2012, 14:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Inflacija u zoni evra stagnira

BRISEL, 1. februara 2012. (Beta-AP) - Januarsku inflaciju u 17-članoj zoni evra evropski statističari preliminarno su procenili na 2,7 odsto, kolika je bila i u decembru prošle godine.

BRISEL, 1. februara 2012. (Beta-AP) - Januarsku inflaciju u 17-članoj zoni evra evropski statističari preliminarno su procenili na 2,7 odsto, kolika je bila i u decembru prošle godine.Prva Eurostatova procena januarske inflacije objavljena u sredu je na nivou prognoza analitičara.Inflacija nadmašuje >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << od strane Evropske centralne banke (ECB) ciljani nivo od nešto manje od dva odsto još od decembra 2010.Uprkos tome, ECB je u novembru i decembru smanjila ključnu kamatu do rekordnog minimuma od jedan odsto nastojeći da podstakne posustalu ekonomiju zone evra.

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.