Inflacija u prva dva meseca 0,7 odsto

Izvor: Blic, 12.Mar.2010, 14:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Inflacija u prva dva meseca 0,7 odsto

Inflacija u Srbiji u prva dva meseca, merena indeksom potrošačkih cena, bila je 0,7 odsto, objavio je danas Republički zavod za statistiku.

Inflacija u februaru iznosila je 0,3 odsto, a međugodišnja inflacija 3,9 odsto, navedeno je u saopštenju.

Najveći rast cena u februaru u odnosu na januar zabeležen je kod nameštaja, pokućstva i tekućeg održavanja - 1,4 odsto, transporta i obrazovanja po 0,9 odsto. Stan, voda, električna energija, gas i druga goriva poskupeli >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << su za 0,8 odsto, alkoholna pića i duvan za 0,5 odsto.

Cene ostalih proizvoda i usluga nisu se bitnije menjale, navedeno je u saopštenju.

Ugostiteljske usluge u februaru više za 5,8 odsto

Cene ugostiteljskih usluga u Srbiji u februaru su bile za 5,8 odsto više nego u istom mesecu prošle godine, pokazali su podaci Republičkog zavoda za statistiku. Najveće poskupljenje je zabeleženo kod pečenja i jela po narudžbini - 8,3 odsto, cena variva bila je viša za 7,7 odsto, toplih i hladnih predjela za 7,6 odsto, dok je za salate trebalo izdvojiti sedam odsto više novca.

Hleb je u februaru u ugostiteljskim objektima bio skuplji za 6,9 odsto, hrana za 6,2 odsto, kolači za 4,1 odsto, dok je cena gotovih jela bila za 1,2 odsto veća nego u februaru 2009.

Posetioci ugostiteljskih objekata morali su da plate za alkoholna pića za 7,3 odsto više nego prošle godine, dok su bezalkoholna pića bila skuplja za 2,4 odsto. Prenoćišta su u februaru bila skuplja za 5,8 odsto.

Za prva dva meseca ove godine cene ugostiteljskih usluga bile su za 5,7 odsto više nego u istom periodu prošle godine.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Inflacija u prva dva meseca 0,7%

Izvor: B92, 12.Mar.2010

Beograd -- Inflacija u Srbiji u prva dva meseca, merena indeksom potrošačkih cena, bila je 0,7 odsto, objavio je danas Republički zavod za statistiku...Inflacija u februaru iznosila je 0,3 odsto, a međugodišnja inflacija 3,9 odsto, navedeno je u saopštenju...Najveći rast cena u februaru u odnosu...

Nastavak na B92...

Inflacija u Srbiji u prva dva meseca 0,7 odsto

Izvor: SrbijaNet.rs, 12.Mar.2010

Inflacija u Srbiji u prva dva meseca, merena indeksom potrošačkih cena, bila je 0,7 odsto, objavio je danas Republički zavod za statistiku. Inflacija u februaru iznosila je 0,3 odsto, a medjugodišnja inflacija 3,9 odsto, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Inflacija u prva dva meseca 0,7 odsto

Izvor: Radio 021, 12.Mar.2010

Inflacija u Srbiji u prva dva meseca, merena indeksom potrošačkih cena, bila je 0,7 odsto, objavio je danas Republički zavod za statistiku.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.