Izvor: B92, 29.Okt.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Inflacija u oktobru 0,5 odsto

Beograd -- Inflacija u Srbiji za oktobar iznosi 0,5 odsto, u odnosu na septembar.

U odnosu na decembar prošle godine, cene na malo u oktobru su više za 9,7 odsto. Kako se navodi u saopštenju Republičkog zavoda za statistiku, cene roba u oktobru povećane su za 0,6 odsto, a cene usluga za 0,2 odsto.

Troškovi života u Srbiji u oktobru bili su viši prosečno za jedan odsto u odnosu na septembar, a u odnosu na decembar prošle godine za 10,7 odsto. U oktobru je zabeleženo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i sniženje cena poljoprivrednih proizvoda za 0,6 odsto.

Cene industrijsko prehrambenih proizvoda u oktobru su bile više za 1,3 odsto, pri čemu je ostvareno osetno povećanje cena mlečnih prerađevina, mesa, svinjske masti, sećera i konditorskih proizvoda, dok se cene ostalih proizvoda nisu bitnije menjale.

Cene žestokih pića u oktobru su bile više za 1,1 odsto

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.