Izvor: RTS, 12.Avg.2020, 14:04

Inflacija u julu dva odsto, blago povećanje potrošačkih cena

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, međugodišnja inflacija nastavila je kretanje u skladu sa očekivanjima Narodne banke Srbije i u julu je iznosila 2,0 odsto.
Na mesečnom nivou, potrošačke cene u julu povećane su za 0,2 procenta, pri čemu su na mesečni rast cena najviše uticale više cene naftnih derivata, turističkih paket-aranžmana i cigareta.
U suprotnom smeru najviše su delovale sezonski niže cene povrća, saopštila >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je NBS.
Bazna inflacija (indeks potrošačkih cena po isključenju hrane, energije, alkohola i cigareta) nastavila je stabilno kretanje i u julu je iznosila 1,7 procenta međugodišnje.
Detaljnija analiza faktora koji su uticali na kretanje inflacije i najnovije projekcije Narodne banke Srbije za naredni period biće objavljeni u avgustovskom Izveštaju o inflaciji u sredu, 19. avgusta.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NBS zadovoljna inflacijom

Izvor: Danas, 12.Avg.2020

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, međugodišnja inflacija nastavila je kretanje u skladu sa očekivanjima Narodne banke Srbije (NBS) i u julu je iznosila 2,0 osto, navodi se u saopštenju centralne banke.

Nastavak na Danas...

SKOK POTROŠAČKIH CENA U AMERICI Bazna inflacija zabeležila najviši mesečni rast u poslednje skoro TRI DECENIJE

Izvor: Blic, 12.Avg.2020

Potrošačke cene u SAD-u porasle su u julu više nego što se očekivalo, pri čemu je bazna inflacija zabeležila najviši mesečni rast u poslednjih 29,5 godina usled povećanja cena robe i usluga.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.