Inflacija u Mađarskoj pala

Izvor: B92, 08.Mar.2024, 14:17

Inflacija u Mađarskoj pala

Godišnja stopa inflacije u Mađarskoj je u februaru pala sa januarskih 3,8 odsto na 3,7 odsto i sada je najniža od marta 2021. godine.

To je objavio danas Centralni zavod za statistiku Mađarske (KSH).

Cene hrane su porasle za 2,2 odsto međugodišnje, usporivši sa januarskih 3,6 odsto, kao i cene alkoholnih pića i duvana, porastavši u februaru za 5,3 odsto naspram 8,1 odsto u januaru.

U sektoru usluga je zabeleženo blago usporavanje rasta cena na godišnjem >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nivou, sa januarskih 10,4 odsto na 10 odsto, navodi se na vebsajtu KSH.

Godišnja stopa bazne inflacije u Mađarskoj je u februaru pala sa januarskih 6,1 odsto na 5,1 odsto i sada je najniža za poslednjih 27 meseci.

Na mesečnom nivou su cene porasle za 0,7 odsto u odnosu na januar, istim tempom kao prethodnog meseca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.