Inflacija u BiH porasla u septembru za 0,5 odsto

Izvor: B92, 24.Okt.2019, 08:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Inflacija u BiH porasla u septembru za 0,5 odsto

Sarajevo -- Inflacija u Bosni i Hercegovini porasla je u septembru za 0,5 odsto u odnosu na avgust, dok u poređenju sa istim mesecom 2018. godine iznosi 0,3 procenta.

U periodu januar-septembar 2019. godine potrošačke cene u BiH su više za 0,7 posto u odnosu na uporedni period prošle godine, piše portal Indikator.ba.

Na inflaciju i dalje najviše utiču rast cena duvana, skuplje stanarine i energenti, kao i medicinski proizvodi, pomagala i oprema. Skuplje su i usluge >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prevoza, te usluge rekreacije i kulture.

Trend pada cena beleži se kod obuće i odeće, tekstilnih proizvoda, audio-vizuelne, foto i inormatičke opreme, kao i usluga osiguranja.

Međunarodni monetarni fond je u oktobarskim projekcijama predvideo stabilnu inflaciju u BiH, koja će na kraju 2019. godine iznositi 1,2 procenta.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.