Inflacija do kraja godine oko 12%

Izvor: B92, 09.Okt.2012, 14:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Inflacija do kraja godine oko 12%"

Beograd -- Ekonomista Vladimir Vučković izjavio je da bi inflacija u Srbiji do kraja godine mogla da dostigne oko 12 odsto, najviše zahvaljujući rastu cena hrane.

Na predstavljanju novog broja časopisa "Makroekonomska analiza i trendovi" (MAT), akonomista Miladin Kovačević rekao je da zbog cena hrane u septembru će inflacija porasti za jedan odsto, u oktobru za četiri odsto, a do kraja godine preći će 10 odsto i dostići 12 procenata.

Jedan od autora MAT-a Stojan >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Stamenković je objasnio da rast infalcije ove godine nije bio izazvan monetarnom ekspanzijom, već rastom cena na tržištu.

Prema projekciji Narodne banke Srbije, projektovana inflacija za 2012. godinu iznosila je 4,5 plus - minus 1,5 odsto.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MAT: Inflacija već u novembru 12 odsto

Izvor: Capital.ba, 09.Okt.2012

BEOGRAD, Godišnja inflacija u Srbiji premašiće 12 odsto već krajem novembra, izjavio je danas ekonomista Vladimir Vučković. Na predstavljanju novog broja časopisa Makroekonomske analize i trendovi” (MAT), Vučković je rekao ..

Nastavak na Capital.ba...

"Kriza javnog duga od 2013. godine"

Izvor: B92, 09.Okt.2012

Beograd -- Srbija je pred krizom javnog duga u koju bi mogla ući već iduće, 2013. godine, ocenio je ekonomista Stojan Stamenković...Na promociji novog broja biltena Makroekonomske analize i trendovi (MAT) koji izdaje Ekonomski institut, Stamenković je precirao da Srbija u krizu javnog duga može...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.