Infacija i do 14,5 odsto

Izvor: S media, 13.Dec.2010, 15:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Infacija i do 14,5 odsto

Inflacija u prvoj polovini 2011. godine, sa velikom verovatnoćom, "neće biti ispod 10 odsto, niti iznad 14,5 odsto", prema projekciji istraživačkog tima Narodne banke Srbije, koja je uzela u obzir niz rizika i alternativnih scenarija, saopštila je centralna banka.

"Ukoliko se ne dogode neki nepredvidjeni šokovi, ona će se najverovatnije kretati oko sredine pomenutog raspona, sa tendencijom pada ka cilju u drugoj polovini naredne godine", poručila je NBS.
>> Pročitaj celu vest na sajtu S media <<
Na kraju 2011. godine ciljana inflacija biće 4,5 plus-minus 1,5 odsto, navedeno je u saopštenju centralne banke.

Guverner NBS Dejan Šoškić danas na konferenciji za novinare nije želeo da iznese konkretne procene sa kolikom inflacijom ćemo završiti 2010. godinu, ali je ocenio da će u "prvim mesecima naredne godine inflacija u najgorem slučaju dostići 14 procenata".

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.