Industrijska proizvodnja u junu manja za 6,6 odsto

Izvor: Capital.ba, 26.Jul.2023, 11:09

Industrijska proizvodnja u junu manja za 6,6 odsto

SARAJEVO – Ukupna desezonirana industrijska proizvodnja u Federaciji BiH u junu manja je za 6,6 odsto nego u maju, a za 7,7 odsto u odnosu na isti mjesec prošle godine. FOTO: Pixabay Proizvodnja trajnih proizvoda za široku potrošnju u junu manja je za 15,5 odsto u odnosu na maj, energije za osam odsto, kapitalnih proizvoda za 6,7 odsto, za koliko je manja i proizvodnja intermedijarnih proizvoda, a netrajnih proizvoda za široku potrošnju za 1,9 odsto, objavio je Federalni zavod za statistiku. U >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << junu ove, u odnosu na isti mjesec prošle godine, proizvodnja trajnih proizvoda za široku potrošnju veća je za 0,3 odsto, dok je proizvodnja intermedijarnih proizvoda manja za 9,6 odsto, netrajnih proizvoda za široku potrošnju za 9,1 odsto, energije za 5,5 odsto, a kapitalnih proizvoda za 2,1 odsto. Desezonirana industrijska proizvodnja u FBiH u junu u proizvodnji i snabdijevanju električnom energijom i gasom manja je za 8,4 odsto u odnosu na prethodni mjesec, u vađenju ruda i kamena za 7,9 odsto, a u prerađivačkoj industriji za 5,7 odsto. U junu u odnosu na isti mjesec lani, industrijska proizvodnja, kalendarski prilagođena, u proizvodnji i snabdijevanju električnom energijom i gasom veća je za 3,3 odsto, dok je manja za 16 odsto u vađenju ruda i kamena, a u prerađivačkoj industriji za 8,6 odsto. Nezavisne novine  Чланак Industrijska proizvodnja u junu manja za 6,6 odsto се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U junu cijene niže 0,2 odsto, godišnja inflacija 4,9 odsto

Izvor: Nezavisne Novine, 26.Jul.2023

SARAJEVO - Cijene proizvoda i usluga koje se koriste za ličnu potrošnju u BiH mjerene indeksom potrošačkih cijena, u junu u prosjeku su niže za 0,2 odsto u odnosu na prethodni mjesec, dok je godišnja inflacija iznosila 4,9 odsto, podaci su Agencije za statistiku BiH.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.