Indijska privreda zabeležila rast

Izvor: S media, 31.Maj.2010, 11:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Indijska privreda zabeležila rast

Skok industrijske produkcije podigao je ekonomski rast Indije na 8,6 odsto u prvom kvartalu, najboljem u protekle dve godine i pokazatelju da se treća najveća privreda Azije vraća na stope rasta koje je imala pre krize.

Rast za celu poslovnu godinu koja se završila u martu je 7,4 procenta, što je iznad očekivanih 7,2 odsto, saopštila je danas vlada.

Industrijska proizvodnja se u prva tri meseca uvećala za 16,3 odsto, dok poljoprivreda - koja je i dalje ključna za zapošljavanje - zaostaje sa rastom od 0,7 procenta.

Visoka inflacija ostaje kao pretnja dok Indija čeka na kiše u nadi da se neće ponoviti prošlogodišnja suša.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Indijska privreda zabilježila rast

Izvor: Capital.ba, 31.Maj.2010

NJU DELHI, Skok industrijske produkcije podigao je ekonomski rast Indije na 8,6 odsto u prvom kvartalu, najboljem u protekle dvije godine i pokazatelju da se treća najveća privreda Azije vraća na stope rasta koje je imala prije krize. Rast za cijelu poslovnu godinu koja se završila u martu je 7,4...

Nastavak na Capital.ba...

Privredni rast u Poljskoj tri odsto

Izvor: B92, 01.Jun.2010, 09:45

Varšava -- Poljska privreda u prvom kvartalu ove godine zabeležila je rast od tri odsto u odnosu na isti period prethodne godine, saopštio je Glavni ured za statistiku...Analitičari procenjuju da je duga i oštra zima koja je prikočila investicije glavni krivac za nešto sporiji tempo rasta BDP...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.