Indija potpisala sporazum sa četiri zemlje

Izvor: B92, 10.Mar.2024, 15:32

Indija potpisala sporazum sa četiri zemlje

Indija je danas potpisala trgovinski sporazum sa Islandom, Lihtenštajnom, Norveškom i Švajcarskom.

Sporazum uključuje obavezu ulaganja od 100 milijardi dolara i otvaranje milion radnih mesta u Indiji u narednih 15 godina, rekli su zvaničnici.

Indija se obavezala da će smanjiti izvozne carine na industrijske proizvode za četiri evropske zemlje koje čine Evropska asocijacija za slobodnu trgovinu (EFTA), preneo je AP.

"Sporazum između Indije o EFTA ima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za cilj da donese određene ekonomske benefite, kao što su bolje integrisani i čvršći nabavni lanci, nove prilike za kompanije i biznismene na obe strane, što bi dovelo povećane trgovine i investicija, stvaranja poslova, kao i ekonomskog rasta", piše u saopštenju EFTA.

Ministarstvo trgovine i indistruje Indije Pijuš Gojal rekao je da je Indija prvi put potpisala sporazum sa važnim ekonomskim blokom iz Evrope.

Nju Delhi takođe radi na trgovinskim dogovorima sa Velikom Britanijom i Evropskom unijom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.