Indija: Otvorena mogućnost izvoza žita u ugrožene države

Izvor: Capital.ba, 15.Maj.2022, 13:16

Indija: Otvorena mogućnost izvoza žita u ugrožene države

NJU DELHI – Indija je danas saopštila da će ostaviti otvorenu mogućnost izvoza žita u zemlje ugrožene nestašicom hrane, uprkos ranije objavljenoj zabrani. Foto: Pixabay Indijski ministar trgovine B.V.R. Subrahmanjan rekao je da će administracija do jula dozvoliti privatnim kompanijama da ispune ranije preuzete obaveze za izvoz gotovo 4,3 miliona tona žita. Indija je do aprila izvezla milion tona žita, koje uglavnom izvozi u susjedni Bangladeš, Nepal i Šri Lanku. Iz indijskog Direktorata >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << za stranu trgovinu juče je saopšteno da je zabranjen izvoz žita i da ta mjera odmah stupa na snagu. U saopštenju je navedeno da rast cijena žita na globalnim nivou ugrožava bezbjednost kada je riječ o hrani u Indiji i susjednim državama. Od početka godine, cijene žita na globalnom nivou porasle su za više od 40 godina. Žetva je u Indiji ugrožena usljed talasa rekordno visoke temperature. Indija je druga u svijetu po količini proizvodnje žita, ali većinu troši na sopstvene potrebe. Srna Чланак Indija: Otvorena mogućnost izvoza žita u ugrožene države се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Indija: Otvorena mogućnost izvoza žita u ugrožene države

Izvor: Nezavisne Novine, 15.Maj.2022

NJU DELHI – Indija je danas saopštila da će ostaviti otvorenu mogućnost izvoza žita u zemlje ugrožene nestašicom hrane, uprkos ranije objavljenoj zabrani.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.