Indeksi i dalje klize ka minimumu

Izvor: B92, Beta, 21.Jan.2009, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Indeksi i dalje klize ka minimumu

Beograd -- Indeksi akcija Beogradske berze i danas su pali, indeks Belex15 za 0,41 odsto, a opšti indeks Belexline 0,21 procenat.

Promet je vredeo 54,88 miliona dinara (583.820 evra). Učešće stranih investitora bilo je nepunih 46 odsto u ukupnoj i malo više od 47 u trgovini akcijama, pri čemu u kupovini akcija 37, a u prodaji 57,5 odsto.

Gubitnici kontinuirane trgovine sa maksimalnih 12 odsto pada su kragujevačka Kredi banka [CYBN] i beogradska Energomontaža >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << [EGMN] uz nevelike promete.

Nešto više od osam procenata pojeftinio je Velefarm [VLFR], Energoprojektu [ENHL], sa A Listinga Berze, cena je pala nešto više od šest odsto, a Metalac [MTLC] je izgubio malo više od dva procenta. Više se trgovalo jedino akcijama beogradskog holdinga, za 2,17 miliona dinara.

Dobitnike predvodi Privredna banka [PRBN] sa rastom od pet i po odsto, a procenat manje poskupeo je Veterinarski zavod Subotica [VZAS] uz solidan promet od 1,33 miliona dinara.

Malo više od četiri odsto porasla je vrednost Jubmes banka [JMBN], Dunav osiguranje [DNOS] je bilo u plusu dva i po, a Metals banka [MTBN] nepuna dva procenta.

Najveći promet na kontinuiranom segmentu ostvaren je u trgovini akcijama Alfa plama [ALFA], članice B Listinga, od 22,27 miliona dinara. Hartijama AIK banke [AIKB] trgovalo se za 6,16 miliona dinara, a akcijama Sojaproteina [SJPT], sa A Listinga, za 752.400 dinara.

U trgovini po metodu preovladjujuće cene najveći promet je napravljen sa akcijama valjevskog preduzeća Brdjani [BRDJ], od 765.400 dinara, po stabilnoj ceni od 1.720 dinara.

Registrovana je i trgovina po metodu minimalne cene hartijama Balkanbelta [BLKB] u vrednosti 13,6 miliona dinara. Vlasnike je promenilo 33.400 akcija beogradskog proizvodjača proizvoda od gume i plastike po ceni od 407 dinara.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Većina akcija i dalje u crvenom

Izvor: Danas, 21.Jan.2009

Manji broj transakcija (174), kao i pad vrednosti indeksnih pokazatelja i ukupnog prometa koji se zaustavio na nivou od 54,8 miliona dinara, obeležili su jučerašnje trgovanje na Beogradskoj berzi. Od 46 aktivnih emisija, većina je i dalje u crvenom (njih 18), dok je u plusu trgovački dan okončalo...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.