Indeksi Berze opet u znatnijem padu

Izvor: B92, 10.Jul.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Indeksi Berze opet u znatnijem padu

Beograd -- Pad indeksa u Beogradu se nastavio. Indeks najlikvidnijih akcija Belex15 je pao 2,24 odsto, a opšti Belexline 1,47 procenata.

Indeksi u Beogradu nastavili višednavni pad vrednosti

Promet je vredeo 486,32 miliona dinara ili 6,17 miliona evra od čega je više od četiri petine ostvareno u trgovini akcijama Univerzal banke [UNBN]. Učešće stranih investitora bilo je nešto više od 43 odsto u ukupnoj i trgovini akcijama pri čemu u kupovini akcija samo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tri i po odsto a u prodaji 80 procenata više.

Gubitnik kontinuirane trgovine je Veterinarski zavod Subotica [VZAS] sa padom od 7,64 odsto, uz skroman promet, a sledi Komercijalna banka [KMBN] sa procenat manjim minusom i takođe skromnim prometom.

Akcija Energoprojekta [ENHL], holdinga sa A Listinga, pojeftinila je nešto više od pet procenata uz solidan promet od 6,06 miliona dinara, Simpu [SMPO] je cena pala nešto više od tri a Alfa plamu [ALFA] oko dva i po procenta.

Maksimalan, 20-procentni rast, ubeležila je Kredi banka [CYBN] čija hartija sada košta 15.842 dinara. Promet hartijama kragujevačke banke vredeo je 2,2 miliona dinara.

Poskupele su i akcije Navipa [NAVP], nešto više od šest procenata, uz veliki promet od 12,27 miliona dinara, zatim Pupin Telekoma [PTLK] i Fito farmacije [FITO] po više od četiri i Jubmes banke [JMBN] dva i po odsto.

Najveći promet i danas je bio u trgovini akcijama Univerzal banke, 418,8 miliona dinara, uz cenu od 21.663 dinara, dva dinara nižu nego dan ranije. U grupi akcija kojima se više trgovalo su i niška AIK [AIKB] i novosadska Metals banka [MTBN] sa 7,35 odnosno 3,78 miliona dinara prometa.

U trgovini po metodu preovlađujuće cene aktivnije se trgovalo hartijama DDOR Novi Sad [DDNS] i promet je dostigao 7,3 miliona dinara, kao i kuršumlijske Planinke [PLNN], gde je promet bio nešto veći od pet miliona.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Univerzal banka i dalje dominira prometom

Izvor: TV Avala, 10.Jul.2008

Pad na Beogradskoj berzi se nastavio i danas je indeks najlikvidnijih akcija Belex15 izgubio nešto više od dva a opšti Belexline procenat i po na vrednosti.

Nastavak na TV Avala...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.