Indeks Belex15 pao za 2,27 odsto

Izvor: B92, 01.Apr.2008, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Indeks Belex15 pao za 2,27 odsto

Beograd -- Na Beogradskoj berzi indeksi su ponovo u "crvenom". Indeks Belex15 je izgubio 2,27 odsto, a Belexline 1,85 procenata.

Najveći gubitnik dana Imlek, jučerašnji najveći dobitnik

Promet je vredeo oko 2,95 miliona evra, od čega je oko 2,65 miliona ostvareno u trgovini akcijama. Učešće stranih investitora popelo se na oko 55 u ukupnoj i 61 odsto u trgovini akcijama, pri čemu je u kupovini akcija bilo 58, a u prodaji 64 procenta.

Dvocifreni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pad u kontinuiranoj trgovini ubeležili su Imlek [IMLK] i užički Putevi [PUUE], od 14,6 odnosno 11,2 odsto. Akcija beogradske mlekare tako je izgubila najveći deo onoga što je dobila u prethodnoj trgovini, kada je predvodila dobitnike.

Vranjskom Simpu [SMPO] cena je pala devet i po odsto, Tigar [TIGR], sa A Listinga Berze, izgubio je procenat manje, a Komercijalna banka [KMBN] malo više od osam odsto pri čemu je u prometu bila samo jedna hartija banke.

Dobitnik trgovine je Iritel [IRTL] sa rastom većim od pet procenata, akcija Veterinarskog zavoda Subotica [VZAS] poskupela je neznatno više a Agrobanke [AGBN] i Jubmes banke [JMBN] neznatno manje od dva odsto dok je Alfa plam [ALFA] dobio procenat na vrednosti.

AIK banka [AIKB] se vratila na čelo liste akcija sa najvećim prometom sa 104,57 miliona dinara uz za procenat nižu cenu hartije nego u prethodnoj trgovini. Gledano prema prometu slede novosadska Metals banka [MTBN] sa 15,47 miliona dinara, preduzeće sa A Listinga Soja protein [SJPT] sa 6,15 miliona i Agrobanka sa 5,94 miliona.

Trgovina akcijama Baninija [BNNI] vredela je 4,8 miliona dinara nakon što su u prethodna dva radna dana vlasnike promenile hartije kikindskog konditora u ukupnoj vrednosti većoj od 180 miliona.

Najveći promet u trgovini po metodu preovlađujuće cene ostvaren je akcijama Jedinstva Sevojno [JESV], od 13,5 miliona dinara. Akcija građevinske firme koštala je kao i prethodnih desetak dana, 13.500 dinara.

Registrovana je i trgovina po metodu minimalne cene akcijama Umi peka [UMPK] u ukupnoj vrednosti nešto većoj od 28 miliona dinara uz cenu od 100 dinara po hartiji leskovačke prehrambene firme.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.