Ina planira proširenje maloprodajne mreže u BiH, moguća kupnja Krajinapetrola

Izvor: SEEbiz.eu, 15.Nov.2019, 12:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ina planira proširenje maloprodajne mreže u BiH, moguća kupnja Krajinapetrola

BANJA LUKA - Hrvatska naftna tvrtka planira kupiti poduzeće "Krajinapetrol" iz Banje Luke i tako proširiti postojeći lanac objekata na kojima prodaje naftne derivate u Bosni i Hercegovini, objavio je portal capital.ba, specijaliziran za praćenje poslovnih informacija vezanih za BiH.

Prema navodima ovog portala, INA je dobila suglasnost ministra energetike i rudarstva Republike Srpske Petra Đokića da može početi provoditi dubinsku analizu stanja u "Krajinapetrolu" prije donošenja >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << konačne odluke o mogućoj kupnji većinskog vlasničkog udjela.

Sadašnji većinski vlasnik "Krajinapetrola" je vlada RS te s njom povezani doničarski fondovi, a INA sada posjeduje 9,7 posto dionica te tvrtke, nastale nakon raspada bivše Jugoslavije kada su vlasti u sadašnjem entitetu RS preuzele upravljanje benzinskim crpkama i infrastrukturom što ih je u nekadašnjoj zajedničkoj državi na teritoriju BiH imala INA.

"Krajinapetrol" sada upravlja lancem od petnaest benzinskih crpki raspoređenih najvećim dijelom na širem banjalučkom području.

Spakiraj kovčeg, odaberi pratnju, pojavi se na Iskon štandu i odmah otputuj na plaćeni vikend u Beč!

Financijski pokazatelji ukazuju na stabilno pozitivno poslovanje i povećanje prihoda u ovoj godini za gotovo dva i pol milijuna eura u usporedbi s 2018. godinom.

Ukupni kapital "Krajinapetrola" procijenjen je na 22 milijuna konveribilnih maraka odnosno oko 12 milijuna eura, a u toj tvrtki zaposleno je 168 radnika.

INA u BiH sada ima najveću maloprodajnu mrežu naftnih derivata, odnosno 45 benzinskih crpki diljem te države, koju je nakon početnog poslovanja ograničenog na teritorij Federacije BiH postupno počela širiti i na teritorij RS.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.