Ina i Mol prodali Šelu 39 pumpi

Izvor: B92, 30.Avg.2023, 12:58

Ina i Mol prodali Šelu 39 pumpi

Primopredaja 39 benzinskih stanica počeće u oktobru.

Ina i Mol grupa izvestile su da su uspešno zaključile prodaju britanskom Šelu ukupno 39 benzinskih stanica – 19 od Mola Slovenija i 20 od bivšeg OMV-a Slovenija, sada mreže Mol & Ina d.o.o, u sklopu svog preuzimanja OMV-a Slovenije.

U saopštenju se podseća da je Mol početkom marta potpisao kupoprodajni ugovor sa Šelom u Sloveniji te je početkom nedelje zaključio tu transkaciju, koju je uslovila Evropska >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << komisija u okviru nedavnog preuzimanja OMV-a Slovenija od strane Mol grupe, a koja je podlegala raznim uslovima, uključujući odobrenje slovenačkih organa za tržišnu konkurenciju. Primopredaja 39 benzinskih stanica počet će u oktobru, prenosi Poslovni dnevnik.

Nakon preuzimanja mreže OMV-a Slovenija u julu 2023., Mol grupa je s Inom kao članicom, s više od 130 benzinskih stanica postala snažan drugi po veličini snabdevač na slovenačkom tržištu goriva, s ciljem da značajno poboljša sigurnost snabdevanja u zemlji, ističe se u saopštenju.

Dodaju da će korist od te zajedničke akvizicije imati i kupci na slovenačkom tržištu, uključujući tranzitne kupce koji će imati više lokacija s prepoznatljivim brendovima. Prema planu, Ina će nakon završetka projekta nadogradnje Rafinerije Rijeka biti prvi izbor kada je u pitanju snabdevanje gorivom za mrežu benzinskih stanica Mol grupe u Sloveniji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.