Imovina „Energolinije“ na prodaju za 30 miliona maraka

Izvor: Capital.ba, 13.Feb.2024, 14:33

Imovina „Energolinije“ na prodaju za 30 miliona maraka

ZVORNIK – Cjelokupna imovina zvorničkog preduzeća „Energolinija“ u stečaju  ponuđena je na prodaju za 30 miliona maraka, saznaje CAPITAL. FOTO: Agencije U oglasu je naglašeno da se imovina prodaje putem javnog prikupljanja ponuda, te da se imovina ne može prodati ispod pomenute cijene od 30 miliona KM. Na prodaju su ponuđeni zemljište, objekti i oprema. Kako je navedeno, na kupca se prenosi obim prava kojim stečajni dužnik raspolaže u momentu prodaje. Depozit za učešće na javnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << prodaji iznosi 100.000 KM, a javno otvaranje ponuda biće organizovano 15. marta ove godine u kancelariji stečajnog upravnika u Zvorniku. „Energolinija“ je privatna litvanska firma koja je preko vlasništva nad postrojenjima za proizvodnju energije kontrolisala cijeli proizvodni proces u Fabrici glinice „Birač“. U stečaj je otišla 2016. godine. Jedan od najvećih povjerilaca „Energolinije“ Investiciono – razvojna banka Republike Srpske koja im je odobrila kredit od 19,4 miliona KM, a za koji je žirant bilo preduzeće „Alumina“. Potraživanja IRB-a od „Energolinije“ nedavno je kupio bijeljinski advokat Miloš Stevanović. Podsjetimo i da se zbog kredita IRB-a „Energoliniji“ sudilo bivšem premijeru Republike Srpske Aleksandru Džombiću koji je prvostepenom presudom Okružnog suda u Banjaluci, oslobođen. Džombića je Republičko javno tužilaštvo Republike Srpske teretilo da je ovom preduzeću kao predsjednik velikog kreditnog odbora Investiciono – razvojne banke Republike Srpske pomogao da dobije kredit od 19,4 miliona maraka iako je bio svjestan da ono nije kreditno sposobno te da neće moći vraćati dug. Time je, kako se navodilo u optužnici, Investiciono-razvojnoj banci RS nanesena šteta, a “Energoliniji” Zvornik pribavljena imovinska korist. CAPITAL: Bojana Ninković Чланак Imovina „Energolinije“ na prodaju za 30 miliona maraka се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

“Vodovod” prodao staru zgradu uprave za 9.000 KM

Izvor: Capital.ba, 14.Feb.2024, 14:23

Zgrada prodata po 20 puta nižoj cijeni od početne Duduković: Barake nemaju nikakvu vrijednost BANJALUKA – Preduzeće “Vodovod” Banjaluka prodalo je dvije montažne brake gdje je nekada bila uprava ovog gradskog preduzeća za oko 9.000 KM, što je za oko 95 odsto manje od prvobitno tražene...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.