Imlek: Biće mleka i jogurta, nastavićemo snabdevanje

Izvor: Mondo, 28.Sep.2018, 18:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Imlek: Biće mleka i jogurta, nastavićemo snabdevanje

Nakon požara, privremeno zatvorena fabrika Imleka u Padinskoj skeli, ali iz kompanije poručuju da će snabdevati tržište mlečnim proizvodima. Ako vidite drugačiju ambalažu - to je isto Imlek.

Foto: Imlek/Promo

Kompanija Imlek pretrpela je veliku štetu usled požara koji je zahvatio najveći proizvodni pogon te kompanije u beogradskom naselju Padinska skela. Zahvaljujući brzoj reakciji i uz poštovanje svih procedura za vanredne situacije, niko nije >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << povređen.

Vatra je, međutim, u velikom obimu zahvatila vitalne delove postrojenja zbog čega će ono do daljnjeg biti van funkcije.

U cilju očuvanja sirovinske baze Imleka i sprečavanja posledica prekida u otkupu mleka na teritoriji Srbije, kompanija Imlek saopštila je da će nastaviti da otkupljuje sve količine mleka od svojih dobavljača.

Takođe, sa ciljem da nastavi redovno snabdevanje tržišta mlekom i mlečnim proizvodima, preuzete količine mleka preusmerene su na dalju preradu u ostale pogone kompanije u zemlji, regionu i lokacije izvan sistema Imleka.

Sve mlekare u koje se distribuira sirovo mleko poseduju najviše standarde proizvodnje, tako da će do potrošača i dalje dolaziti samo proizvodi vrhunskog kvaliteta, ističe ova kompanija.

"Preusmerenjem proizvodnje Imlek je uspeo da održi stabilan otkup mleka, ali usled različitosti proizvodnih mašina, u nekom periodu pojedini Imlekovi proizvodi biće u drugačijoj ambalaži od uobičajene. Takođe, mogu da se dogode kratkotrajni prekidi u snabdevanju tržišta pojedinim proizvodima, ali će se sigurno proizvoditi mleko, jogurt i sirevi. Kompanija će u najkraćem mogućem roku pronaći način da stabilizuje snabdevanje tržišta", saopšteno je iz Imleka.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.