Imam Beganović napadnut treći put!

Izvor: Nezavisne Novine, 02.Jan.2015, 20:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Imam Beganović napadnut treći put!

VELIKA KLADUŠA - Imam Selvedin Beganović napadnut je nožem u četvrtak naveče, treći put u posljednjih mjesec dana!

Napadač je imamu nanio povrede po vratu i grudima.

Beganović je opet napadnut na istom mjestu, u neposrednoj blizini džamije u selu Trnovo, kod Velike Kladuše, i džematske kuće u kojoj stanuje.

Prema nezvaničnim informacijama, napad se dogodio u trenutku kada je Beganović izašao iz kuće u namjeri da odnese hranu i vodu svojim psima. >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine <<

U tom trenutku zaskočio ga je nepoznati napadač naoružan nožem, te je nastalo komešanje, prilikom kojeg je Beganović zadobio teže povrede od uboda nožem. Napadač je pobjegao, a povrijeđenom imamu su u pomoć pritekle komšije te je odvezen u Dom zdravlja u Velikoj Kladuši, a potom u Kantonalnu bolnicu u Bihaću. Iako su mu nanesene rane teže prirode, Beganović je insistirao da se vrati kući i ona je potom stavljena pod nadzor policije, koja je prethodno izvršila uviđaj na mjestu napada.

Prema riječima Ale Šiljdedića, portparola MUP-a USK, u toku je intenzivna potraga za napadačem. Istakao je da dosadašnja istraga nije dovela do počinioca ranijih napada te da se opravdano sumnja da je Beganovića sva tri puta napala ista osoba. Izrazio je uvjerenost da će uskoro biti otkriven počinilac napada. Naglasio je da je policija u međuvremenu privela i ispitala više od 30 osoba sa područja Velike Kladuše, ali nije želio precizirati da li su među osobama koje su privedene i ispitane i pripadnici selefijske zajednice.

"Ono što nam budi optimizam, jeste to što je Beganović ovog puta vidio napadača i dao nam je njegov detaljni opis, tako da tragamo za ovom osobom", rekao je Šiljdedić.

Kako saznajemo, Beganović, koji je ovoga puta vidio napadača, prijateljima je rekao da ga ne poznaje te da je zapazio da je imao dugu bradu.

"Nezavisne" su u četvrtak kontaktirale kuću Beganovića, ali nam je njegov prijatelj, koji se javio na telefon, rekao da imam nije u stanju da daje bilo kakve izjave.

Imama Beganovića je prije mjesec dana nožem napala nepoznata osoba i nanijela mu lakše povrede. Nedugo potom, ponovo je napadnut na istom mjestu, u blizini džamije, kada je nekoliko puta udaren tvrdim predmetom, zbog čega je izgubio svijest.

Imam Beganović posljednjih nekoliko godina otvoreno kritikuje praksu vrbovanja i slanja omladine iz BiH na sirijsko i iračko ratište. Široj javnosti postao je poznat nakon što je uputio otvoreno pismo neformalnom vođi selefijskog pokreta u BiH Bilalu Bosniću u kojem je tražio od njega da prestane pozivati omladinu u džihad.

Prema pričama stanovnika Velike Kladuše, Beganović je nakon ovog pisma došao na metu radikalnih pripadnika selefijskog pokreta u toj općini.

U proteklom periodu podmetnut je požar pod njegov automobil, a upućivane su mu i brojne prijetnje i uvrede kao i pozivi na linč.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Nove prijetnje imamu Beganoviću

Izvor: Nezavisne Novine, 03.Jan.2015, 17:23

Nakon što je juče preživio treći u nizu fizičkih napada u posljednjih 20 dana, imam u Trnovi kod Velike Kladuše, Selvedin Beganović, dobio je i nove verbalne prijetnje...Beganović je na svojoj Fejsbuk stranici objavio status u kojem se zahvalio mnogobrojnim građanima na podršci koju mu daju...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.