Ima li Srbija bilo kakve sankcije od bilo koga? Nema

Izvor: B92, 18.Feb.2024, 11:18

"Ima li Srbija bilo kakve sankcije od bilo koga? Nema"

"Plan do 2027. ne sme da bude zaboravljen ni jednog dana. Moramo stalno da radimo na tome", rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić na TV Prva.

"Moramo maksimalno da privlačimo investitore, strane, i podstičemo domaće preduezetnike, da povećavamo plate i penzije a da ne povećavamo dug, kao i da izgradimo sve planirano", kazao je Vučić gostujući u emisiji "Jutro" na TV Prva.

Prema njegovim rečima za to nam je potreban mir. "Ima li Srbija bilo kakve >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sankcije od bilo koga? Nema. Uprkos tome što joj mnogo toga nije naklonjeno, nema nikakve sankcije", istakao je Vučić.

"Pritisci na Srbiju će se nastaviti, ali znaju da nije moguće da uvedemo sankcije Rusiji, upkos tome što joj mnogo toga nije naklonjeno, a bili bismo šampion demokratije da to učinimo i nikakva se pitanja ne bi postavljala", objasnio je.

"Srbija je prva po nivou stranih direktnih investicija na Zapadnom Balkanu u periodu od tri godine, imamo 62% ukupnih investicija Zapadnog Balkana, 52% ukupnog bruto domaćeg proizvoda, 55,5% ukupnog izvoza, svi to znaju i zato je Srbija važna", kazao je on.

"Srpska ekonomija napreduje, a da bi nastavila ubrzanim tempom ona mora da obezbedi političku osnovu, a to su mir, stabilnost, sigurnost, zato nam je nanelo veliku štetu to što su neki vodili hajku protiv sopstvene zemlje", naglasio je predsednik Srbije.

"Er Srbiju smo napravili da bude najbolja kompanija u regionu. Ponosan sam na njihove rezultate", rekao je Vučić.

"Samo se u Americi, Nemačkoj i Srbiji se besplatno leče deca leptiri, 39 takvih slučajeva imamo, samo to košta 635.000 na godišnjem nivou. Srbija leči i plaća više nego bilo ko", istakao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: Da smo uveli sankcije Rusiji bio bih šampion demokratije, a uz priznanje Kosova i dobitnik Nobelove nagrade

Izvor: Danas, 18.Feb.2024

Srbija protiv sebe nema bilo kakve sankcije, uprkos trudu mnogih iz ove zemlje i mnogih spolja, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić tokom današnjeg obraćanja i dodao da je uveo sankcije Rusiji da bi danas bio šampion demokratije.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.