Izvor: B92, 09.Okt.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ilić: Prepoloviti nezaposlenost

Beograd -- Vladimir Ilić kaže da je cilj Vlade da se u narednih pet godina prepolovi stopa nezaposlenosti u Srbiji.

Državni sekretar u Ministarstvu ekonomije je na završnoj konferenciji povodom projekta "Izgradnja institucionalnih kapaciteta tržišta rada u Srbiji" rekao da je to ambiciozan plan, ali da nije neostvariv, i da Srbija to može da uradi uz nastavak reformi i pomoć Evropske unije.

Prema Ilićevim rečima, prioriteti Ministarstva ekonomije i regionalnog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << razvoja su povećanje zapošljavanja i izvoza, završetak privatizacije, povećanje konkurentnosti privrede, razvoj turizma i ravnomerni regionalni razvoj.

Ilić je izjavio da je tim projektom Nacionalna služba za zapošljavanje postala moderan javni servis, orijentisan na korisnike, kako nezaposlena lica, tako i na poslodavce.

Švedski ambasador Krister Bringeus rekao je da je stopa

nezaposlenosti u Srbiji veoma visoka i da je to pitanje na kojem je potrebna saradnja Vlade Srbije i međunarodnih institucija.

Verujem da je EU budućnost Srbije, rekao je Bringeus i dodao da je od ključnog značaja za napredak države njen ekonomski razvoj.

Projekat izgradnje kapaciteta tržišta rada je pomogla švedska agencija za razvoj SIDA sa 1,7 milion evra, a njegova realizacija je počela 31. maja 2004. i završava se 31. decembra ove godine.

Pilot projekti sprovedeni su u Beogradu, Novom Sadu, Šapcu i Direkciji Nacionalne službe za zapošljavanje.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.