Izvor: B92, 02.Jan.2010, 16:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ilić: Očuvanje radnih mesta

Beograd -- Direktor nacionalne službe za zapošljavanje Vladimir Ilić kaže da će služba u 2010. godini nastaviti sa aktivnostima koje za cilj imaju očuvanje radnih mesta.

"Budžet će praktično ostati na istom nivou, uz jedno nominalno povećanje za 200 miliona dinara, dakle sa 3,5 na 3,7 milijardi dinara, što će svakako doprineti da sačuvamo značajan broj radnih mesta", rekao je Ilić. Ilić je izrazio sumnju u to da će u ovoj godini biti otvoreno mnogo novih radnih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mesta, i dodao da to ne znači da neće biti zapošljavanja.

"U godini pred nama biće otpuštanja kao i u 2009. godini. Naš cilj je skroman, da zadržimo postojeći nivo zaposlenosti, ne bi bilo realno da očekujemo nekakav poseban preokret", rekao je Ilić.

Prema njegovim rečima u protekloj godini "nije bilo spektakularnih preokreta, došlo je do pada društvenog proizvoda od svega tri posto, što je daleko manje nego u mnogo razvijenim zemljama i u zemljama u okruženju, a istovremeno se to u krajnjem bilansu nije odrazilo na tržište rada".

"Ono što je najbitnije, što se tiče tržišta rada, zvuči prosto neverovatno - na evidenciji Nacionalne službe u decembru 2009. godine bilo je isto onoliko ljudi koliko je bilo i u decembru 2008. godine" rekao je Ilić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.