Idealna kulinarsko vinska kombinacija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Feb.2023, 14:44

Idealna kulinarsko vinska kombinacija

Latini su nekad govorili “In vino veritas” ili “U vinu je istina”, a znali su da uz dobro vino ide i kvalitetna hrana. U novije vreme se često spominje marijaž (venčanje) vina i hrane, odnosno da je pri konzumaciji vina dobro znati koja se hrana uz vino služi. Vino ima i svoja lekovita svojstva, o kojima je za RTV pričala Mirjana Maksimović, somelijerka.

Da se u Sombor proslavio sa dobrim vinima svedoči nagrada vinarije VRT, čije je vino proglašeno za najbolje belo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << vino 2022. na međunarodnom Sajmu vina u Beogradu, koji je održan na okviru regionalne inicijative “Otovreni Balkan”.

Ova mala vinarija ima vinograd u Riđičkom vinogorju, o kojem je za RTV pričala Gabrijela Kovačević Tripković.

Sve je više i žena u vinskom biznisu, a Srbija neguje dugu tradiciju u proizvodnji vina. Sve u ovo bile teme priče “Večanje vina i hrane”.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.