IZGLEDAĆE KAO SPEJS ŠATL! Novih 900 bolničkih ležajeva, sale, intezivna nega - predsednik Vučić oduševljen Kliničkim centrom

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Avg.2021, 11:51

"IZGLEDAĆE KAO SPEJS ŠATL!" Novih 900 bolničkih ležajeva, sale, intezivna nega - predsednik Vučić oduševljen Kliničkim centrom

Predsednik Vučič u poseti izgradnji novog Kliničkog centra

U Kliničkom centru Srbije u toku su završni radovi na rekonstrukciji i izgradnji najveće zdravstvene ustanove u zemlji, a danas ih je obišao i predsednik Aleksandar Vučić.

- Ovo se mnogo promenilo od kada sam poslednji put bio ovde, zbog toga sam srećan. Izgledaće kao spejs šatl za Srbiju i srpske prilike za neki mesec - konstatovao je Vučić.

Upitao je nadležne i radnike, koji su ga >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dočekali aplauzom, da li će završiti do decembra, kako je planirano, i od njih dobili uveravanje da će radovi do tada biti završeni, prema planu.

- Znam da je veliki posao, dve su faze... Hvala vam na trudu, radu i energiji - zahvalio je Vučić radnicima u Kliničkom centru.

Upitao ih je i da li im se plate isplaćuju redovno, jer je to, kaže, najvažnije, na šta su radnici uzvratili potvrdno.

U izgradnji je i nova garaža, koja će imati 625 mesta, a Vučić je konstatovao da nikad nije dovoljno, i da bi bilo potrebno bar još 1.000 mesta.

Predsedniku su izvođači predstavaili plan budućeg Kliničkog centra i raspored odeljenja, klinika i službi.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Vučića je zanimalo i šta će biti sa prostorom Urgentnom centra, čije bi službe trebalo da budu prebačene u novu zgradu, a ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je da će u taj prostor moći onda da se presele neke klinike, poput Svetog Save ili ortopedije...

Sa Vučićem i Lončarom, radove su obišli direktor KCS dr Milika Ašanin, gradonačelnik Beograda dr Zoran Radojičić, zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

U nove, završene prostore u Fazi I će se useliti službe koje se trenutno nalaze u Urgentnom centru, postojeća Poliklinika, kao i Služba urgentne medicine u Urgentnom centru sa pet operacionih sala, službom za angiografiju i dva kabineta za endoskopiju.

Takođe, tu će biti i poluintenzivna nega sa 594 kreveta, intenzivna nega 231 kreveta, ambulantna poliklinika i dnevna bolnica, 21 operaciona sala, kao i jedna hibridna sala.

Useliće se i kompletno Odeljenje za dijagnostiku i Odeljenje nuklearne medicine, kao i proširene laboratorije i doktorske ordinacije.

Faza I imaće 825 bolesničkih kreveta.

Građevinska dozvola za rekonstrukciju i izgradnju KCS dobijena je 2016. godine za prvu i drugu fazu izgradnje.

Prva faza rekonstrukcije i izgradnje obuhvata 86.000 metara kvadratnih i vredna je 69 miliona evra, dok druga faza obuhvata 46.500 kvadrata, i vredna je oko 43 miliona evra.

Dnevno je na ovom objektu zaposleno oko 920 ljudi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.