IZBEGLI ČETIRI MILIJARDE POREZA: Pune ruke posla za srpske poreznike, pljušte krivične prijave na sve strane

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Apr.2021, 17:03

IZBEGLI ČETIRI MILIJARDE POREZA: Pune ruke posla za srpske poreznike, pljušte krivične prijave na sve strane

Tokom ove godine, nastavljene su i akcije suzbijanja nelegalnog prometa duvana, duvanskih prerađevina i ostalih akciznih proizvoda

Poreska policija je tokom prva tri meseca ove godine podnela 346 krivičnih prijava nadležnim javnim tužilaštvima, kao i 11 dopuna krivičnih prijava protiv 429 osoba.

Gone ih zbog ukupno 388 poreskih krivičnih dela, zbog kojih je izbegnut porez u iznosu od skoro četiri milijarde dinara. To je za 1,70 milijardi dinara više nego u istom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << periodu prošle godine. Pribavljena je protivpravna imovinska korist u iznosu od 112,84 miliona dinara za izvršeno krivično delo pranja novca.

Poreznici su u istom periodu otkrili 58 "fantom" i "peračkih" preduzeća, koji su generatori sive ekonomije i regularnim privrednim subjektima omogućavaju da u znatnoj meri izbegnu plaćanje javnih prihoda.

, na osnovu kojih je Poreska policija, u koordinaciji sa drugim državnim organima, podnela 169 krivičnih prijava za nelegalan promet akciznih proizvoda i oduzela robu ukupne vrednosti preko 24 miliona dinara.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.