ISTARSKI UGOSTITELJI NEPRIPREMLJENI DOČEKALI SEZONU: Došli im bogatiji gosti nego ranije, a onda je usledila bežanija!

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Avg.2020, 10:49

ISTARSKI UGOSTITELJI NEPRIPREMLJENI DOČEKALI SEZONU: Došli im bogatiji gosti nego ranije, a onda je usledila bežanija!

Istarski ugostitelji tvrde da sezona ide znatno bolje nego što su očekivali.

To se, naravno, odnosi na deo sezone pre odluka italijanskih i austrijskih vlasti o uvođenju mera za one koji se vraćaju iz Hrvatske.

Vlasnik poznatog dobrog restorana za ručavanje rekao je da je u julu ove godine zabeležio čak 40 procenata veći promet nego u julu prošle godine.

Prodaja vina u ovom restoranu posebno se povećala, pa su uspeli prodati nekoliko flaša skupljih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << od 1,5 hiljada evra.

U drugom restoranu u zapadnoj Istri iznenađeni su i prometom - tvrde da imaju previše posla i da se zapravo nisu dovoljno dobro pripremili za sezonu, jer nisu očekivali toliko gostiju i tako dobrih gostiju.

- Ove godine struktura turista koji dolaze u Istru se dosta promenila. Imamo goste koji su prvi put u Hrvatskoj i koji su leto proveli u normalnim sezonama u luksuznim destinacijama u Francuskoj, Španiji ili Aziji. I ne pitaju koliko to košta. To su uglavnom Austrijanci i turisti iz sjeverne Italije - rekao je istarski ugostitelj.

Manji restorani takođe rade dobro. Sinoć, na primer, kafana u zaleđu Rovinja imala je više od šezdeset rezervacija za večeru.

Gosti vrlo velike kupovne moći, koji nas prie nisu zanimali, očito dolaze u Hrvatsku.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.