INFOGRAFIKA Evo koje zemlje daju najviše godišnjeg odmora radnicima

Izvor: S media, 05.Maj.2013, 12:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

INFOGRAFIKA Evo koje zemlje daju najviše godišnjeg odmora radnicima

Svaki radnik ga priželjkuje što pre, a za poslodavca je to verovatno najgori period u godini. Pogađate, reč je o godišnjem odmoru. Donosimo istraživanje koje pokazuje koliko su pojedine zemlje liberalne u pogledu davanja godišnjeg odmora svojim radnicima.

Prošle godine Amerikanci su u proseku izvan posla bili svega 12 dana, dok neke zemlje, s druge strane, praktično prisiljavaju zaposlene da uzmu godišnji odmor. Infografika koju je napravio Emplojment Lo >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << HQ i koju prenosimo, prikazuje 25 zemalja i broj dana godišnjeg odmora, koje poslodavci omogućuju zaposlenima u tim zemljama.

Za sve željne godišnjeg odmora, Austrija po toj infografici predstavlja pravi raj, s čak 42 dana plaćenog dopusta, a slede je Brazil i Francuska s po 30 dana.

SAD je pravi kontrast usporedno s tim zemljama. U obećanoj zemlji, vredi samo jedno obećanje za zaposlene - želiš plaćeni godišnji? Plati ga sam. Tako barem kaže američki zakon. SAD daje ravno 0 dana svojim radnicima. No, čini se kako poslodavci u proseku ipak daju 12 dana plaćenog godišnjeg odomora.

(Dnevnik.hr)

Foto: Guliver/Thinkstock (ilustracija)

Employment Law HQ

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.