IMT odvozili u istoriju, kuda će sada radnici?

Izvor: B92, 20.Okt.2015, 19:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IMT odvozili u istoriju, kuda će sada radnici?

Nekoliko stotina bivših radnika IMT-a okupilo se danas na Novom Beogradu da se informišu koja su njihova dalja prava i postupci u fazi stečajnog postupka.

Skup je održan ispred fabrike Industrije mašina i traktora nad kojom je Privredni sud u Beogradu nedavno otvorio stečajni postupak.

Predsednik Udruženih sindikata Srbije “Sloga“ Željko Veselinović je okupljenim radnicima objasnio koje su dalje procedure oko formiranja Skupštine i Odbora poverilaca, i koji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su dalji koraci koje radnici treba da preduzmu u narednom periodu kako bi adekvatno naplatili svoja potraživanja.

Veselinović je ujedno pozvao radnike da Udruženim sindikatima Srbije “Sloga“ daju punomoć radi zastupanja u Skupštini i Odboru poverilaca gde bi se delegirao predstavnik zaposlenih.

U tom smislu, rukovodstvo Sindikata „Sloga IMT“ započelo je prikupljanje potpisa radnika kojim se „Sloga“ kao sindikat ovlašćuje za zastupanje zaposlenih kod stečajnog dužnika IMT-a, što podrazumeva sve radnje u stečajnom postupku i na Skupštini poverilaca.

“Akcijom pokretanja aktivnog zastupanja u stečajnom postupku Sindikat „Sloga“ stavlja do znanja da svoje članove i radnike ne ostavlja na cedilu i da će im pružiti svaku pravnu i drugu pomoć kako ne bi ostali uskraćeni za svoja prava, makar ona bila iz stečajnog potraživanja”, navodi sindikat u saopštenju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.