IME PO JOŠ JEDNOJ POZNATOJ LIČNOSTI: Evo kako će se zvati Moravski koridor

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Sep.2019, 13:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IME PO JOŠ JEDNOJ POZNATOJ LIČNOSTI: Evo kako će se zvati Moravski koridor

Zbog izgradnje ovog koridora neophodna je i regulacija korita Zapadne Morave

Deonica auto-puta od Pojata preko Kruševca do Preljine nosiće ime "Car Lazar", predloženo je na sastanku direktora Sektora za izgradnju koridora Srbije Aleksandra Senića, gradonačelnice Kruševca Jasmine Palurović i zainteresovanih građana.

Ova deonica biće duga 27 kilometara, a na njoj se nalazi i desetak kilometara severne i istočne zaobilaznice, koje če biti sastavni deo Moravskog >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << koridora.

. Na prostoru Moravskog koridora koji će povrezati Ćićevac, Stalać, Kruševac, Trstenik, Vrnjačku Banju, Kraljevo i Čačak, živi više od pola miliona ljudi.

Za sada je predviđeno deset petlji: u Pojatama, Ćićevcu, Kruševcu, na istočnom i zapadnom delu, Velikoj Drenovi, Trsteniku, Vrnjačkoj Banji, Kraljevu, Adranima i Preljini.

Izgradnja će koštati 800 miliona evra, a početak radova se očekuje uskoro.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.