IMAMO STABILNE I SNAŽNE FINANSIJE Vučić o kritičnom periodu koji je pred nama: Imamo dobre šanse da preživimo

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Sep.2022, 15:54

"IMAMO STABILNE I SNAŽNE FINANSIJE" Vučić o kritičnom periodu koji je pred nama: Imamo dobre šanse da preživimo

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da država ima stabilne i snažne javne finansije, zahvaljujcuhi čemu imamo dobre šanse da preživimo predstojeći izazovni period.

On je iz Njujorka saopštio da je država, u periodu januar - avgust, zabeležila suficit, od 0,5 milijardi, uz bolji odnos od preko jedne milijarde od očekivanog, zahvaljujući prihodima većim od očekivanih.

Vučić je za TV Pink rekao da je država u tom periodu zabeležila prihode od >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << 147 milijardi dinara više nego što je očekivano.

- Imali smo 1,37-1,38 milijardi evra prihoda. Ali veliki su i rashodi - rekao je Vučić.

Kako je rekao, rashodi su 42 milijarde zbog energetske situacije i skoka cena.

- Kupovali smo naftu, gas, struju, to doprinosi ozboljnim prioblemima. Srećom pa imamo stabilne i snažne javne finajsije, bez toga ne znam da li bismo imali šansu sa preživimo. Nije lako, ali da je drugačije, ne znam da li bismo imali šansu - rekao je Vučić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.