Izvor: B92, 07.Sep.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I malinari u politici

Beograd -- Predsednik Unije proizvođača jagodičastog voća najavljuje da će ti proizvođači imati svoje kandidate na lokalnim izborima.

Malinari će se na na predstojećim lokalnim izborima pojaviti kao kandidati grupe građana, kaže Dragiša Terzić. "Pokušaćemo da uđemo u lokalnu samoupravu, u opštinu, u vlast, da se tako borimo za što bolju cenu maline".

Ljiljana Baćević iz Instituta društvenih nauka kaže da takvi potezi interesnih grupa govore o nezrelosti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << političke scene. "Odgovarajuća udruženja mogu, možda i treba, da pozovu svoje članove da se opredele za neku od stranaka s kojom su u nekim pregovorima došli do zaključka da bi ta stranka bila najvoljnija da zastupa njihove interese na lokalnom planu. Međutim, ove druge najave vode besmislenom usitnjavanju političke scene. Iz toga ni do sada nije proizlazilo ništa dobro. Obrnut trend je nešto što dokazuje političku zrelost i funkcionalnost političkog života", kaže ona.

Ljiljana Baćević dodaje da sindikati ne treba da se bave politkom, da interesne grupe mogu da lobiraju za svoje interese, ali da ne treba da se ponašaju kao političke stranke jer takva tendencija vodi stvaranju disfunkcionalne države.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.