I kod distributera skuplji gas

Izvor: B92, 22.Jan.2013, 16:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I kod distributera skuplji gas

Beograd -- Agencija za energetiku Republike Srbije odobrila je distributerima gasa prosečno povećanje cena za domaćinstva od 8,6 %, koje će početi da važe od 1. februara.

Prosečna cena gasa za domaćinstva (bez PDV-a) kod tih distributera (ukupno 31 distributer), posle poskupljenja, iznosiće 44,4 dinara po metru kubnom.

Poskupljenje gasa za sve kupce priključene na distributivne sisteme u Srbiji biće 9,5 procenata i iznosiće 40,42 dinara za metar kubni, navodi se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u saopštenju.

Prethodno je Agencija dala saglasnost za povećanje cena gasa Javnom preduzeću Srbijagas, za kupce priključene na njegovu distributivnu mrežu.

Srbijagas je od 15. januara povećao cene gasa za oko 10 odsto, industrijskim potrošačima i distributerima koji se kod njega snabdevaju, dok će Srbijagas poskupljenje od 10 odsto za domaćinstava početi da primenjuje od 1. februara.

Agencija je navela da distributeri gasa nisu tražili promenu cena pristupa distributivnom sistemu (takozvanih mrežarina), tako da će se i dalje primenjivati cene tih usluga, utvrdjene 2011. godine.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Gas poskupeo i kod drugih distributera

Izvor: Mondo, 22.Jan.2013

Agencija za energetiku Republike Srbije (AERS) odobrila je 31 distributeru gasa u Srbiji prosečno povećanje cena tog energenta za domaćinstva od 8,6 odsto, koje će početi da važe od 1. februara, saopštio je danas AERS...Prosečna cena gasa za domaćinstva (bez PDV-a) kod tih distributera, posle...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.