Izvor: B92, 15.Feb.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I dalje štrajkuju glađu

Beograd -- Radnici Robnih kuća Beograd nastavljaju sa štrajkom glađu. Oni su ponovili da neće odustati od štrajka sve do ispunjenja zahteva.

U Agenciji za privatizaciju kažu da je postupak stečaja potpuno zakonit, po odluci Višeg trgovinskog suda. Radnicima koji štrajkuju glađu sve je teže. Počele su prve zdravstvene tegobe, ali oni kažu da nisu ni malo uplašeni i obećavaju da će nastaviti štrajk.

Štrajk glađu traje već 17 dana. Trenutno štrajkuje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << šest radnika, dok je petoro njih završilo na bolničkom lečenju.

U Agenciji koja je stečajni upravnik Robnih kuća ističu da su dužni da sprovode pravnosnažne odluke trgovinskog suda, pa tako i ovu o stečaju. Kontrolu stečaja sprovodi Agencija za licenciranje, koja je utvrdila da u postupku nema nikakvih nezakonitosti.

"U nadzoru Agencije utvrdili smo da nije bilo nikakvih nezakonitosti i nepravilnosti u radu Agencije za privatizaciju", kaže Gorica Golubović, iz Agencije za licenciranje.

Štrajkači ipak smatraju da je rad Agencije za privatizaciju bio nezakonit.

Agencija za privatizaciju pozvala je štrajkače da ne narušavaju svoje zdravlje i da prestanu sa štrajkom glađu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.