Izvor: B92, 18.Dec.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I dalje "dozvoljeni" minus

Beograd -- Građani će još neko vreme imati "dozvoljeni" minus na tekućim računima u visini jedne plate, a ne trećine.

U saopštenju Narodne banke Srbije od petka, navodi se da banke mogu u prelaznom periodu građanima da odobravaju "minus" na tekućim računima do visine jedne plate, bez obaveze rezervisanja dodatnih sredstava. Time je NBS odložila primenu svoje ranije odluke.

U Poštanskoj štedionici kažu da svima kojima je pre 1. decembra odobrena dozvoljena >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pozajmica na rok od 6 meseci u visini jedne prosečne plate, ostaje na snazi. Kako će ubuduće ova banka regulisti dozvoljeni minus znaće se posle Nove godine.

Goran Milićević, član uprave Komercijalne banke kaže da je ta banka odlučila da građanima odobrava jednu prosečnu platu na teret banke, pa ovu odluku Narodne banke Srbije ocenjuje kao povoljnu, jer se ne moraju izdvajati posebne rezerve.

I u Delta banci kažu da nastavljaju sa odobravanjem minusa građanima, u visini prosečne plate, na rok od šest meseci. Strane banke će takođe dozvoljeni minus na tekućim računima građana odobravati kao i do sada.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.