I bivši načelnik Čelinca bi da bude predsjednik Privredne komore RS

Izvor: Capital.ba, 25.Dec.2020, 15:44

I bivši načelnik Čelinca bi da bude predsjednik Privredne komore RS

BANJALUKA – Privredna komora Republike Srpske u procesu je izbora novog predsjednika, a po osnovu pristiglih prijava izvjesno je da će borba biti zanimljiva do samog kraja. FOTO: Agencije Kao što smo ranije najavili, Borko Đurić koji je 13 godina proveo na čelu komore se nije kandidovao za novi mandat. S obzirom da je ranije imao veliku podršku članova skupštine, malo ko je bio spreman da mu bude opozicija. Međutim, njegovim odustajanjem stvari su promjenile. Kandidati za novog predsjednika >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << PKRS su direktor “Autoprevoza” Dejan Mijić, aktuelni direktor komore Pero Ćorić, bivši načelnik Čelinca Momčilo Zeljković te vlasnik “Vikom” televizije Vinko Perić.  Prema saznanjima portala CAPITAL Perićeva prijava ima brojne nedostatke i velika je šansa da bude odbačena. Dejan Mijić je inače potpredsjednik Unije udruženja poslodavaca Republike Srpske. Uniju je upravo osnovala komora, ali su poslodavci vremenom uspjeli da se izbore za svojevrsnu autonomiju, pa u javnosti nastupaju odvojeno. Odnosi između komore i unije nikada nisu do kraja “raščišćeni”a vremenom su i poprilično zahladnjeli pa se u međuvremenu pojavio svojevrsni rivalitet. Iako se kao jedan od kandidata spominjao vlasnik fabrike “Dermal” iz Kotor Varoši Radenko Bubić, on je kao i u prošlom izbornom ciklusu naprasno odsutao. Ono što je sve iznenadilo je prijava bivšeg načelnika Čelinca Momčila Zeljkovića (SNSD), koji je četiri madata u nizu bio na čelu ove lokalne zajednice. Prije nego što je 2007. godine zasjeo u načelničku fotelju on je bio načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti, a radio je i kao profesor matematike i fizike. CAPITAL: D. Tovilović Чланак I bivši načelnik Čelinca bi da bude predsjednik Privredne komore RS се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Poziv Vladi Srpske da uloži 100 miliona u tehnološki razvoj privrede  

Izvor: Capital.ba, 25.Dec.2020

BANJA LUKA – Privrednici u Republici Srpskoj očekuju od vlasti da u narednoj godini uloži 100 miliona maraka u tehnološki razvoj privrede, što bi, procjenjuju, kroz tri godine otvorilo prostor za investicije vrijedne milijardu maraka. foto: srna Borko Đurić, predsjednik Privredne komore RS rekao...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.