Izvor: B92, 26.Sep.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I Politika u trci za NIN-om

Beograd -- Deo redakcije NIN-a nezadovoljan načinom otkazivanja aukcije za prodaju tog nedeljnika, zakazane za 27. septembar.

U saopštenju koje je u ime tog dela redakcije juče dostavljeno medijima navedeno je da je direktor Politike a.d. sugerisao da se otkaže privatizacija NIN-a putem aukcije, bez prethodnog informisanja redakcije i upravnog odbora tog nedeljnika.

Generalni direktor Politike a.d. Zoran Vacić izjavio je sinoć da je i to preduzeće zainteresovano >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da učestvuje u privatizaciji nedeljnika NIN. Vacić je rekao da je legitimno pravo dela zaposlenih u NIN-u da protestuju i traže da taj nedeljnik bude prodat nekom drugom.

Preduzeće Politika a.d. vlasnik je 10 odsto kapitala u NIN-u, izjavio je Vacić povodom optužbi dela redakcije tog nedeljnika na njegov račun.

On je ponovio da je Politika a.d. zainteresovana da učestvuje u privatizaciji NIN-a i da preduzeće na čijem je čelu smatra da nije dobro rešenje da NIN bude privatizovan na aukciji na kojoj nije moguće uticati na to ko će biti kupac.

Aukcija ni na jedan način ne garantuje da će integritet i decenijama sticani ugled NIN-a biti dovoljno zaštićeni, ocenio je Vacić.

NIN je osnovan 1935, ima 38 zaposlenih, od kojih je 17 s visokom stručnom spremom, a poseduje deo zgrade u Cetinjskoj ulici u Beogradu površine 452 kvadratna metra. Nedeljnik je više decenija poslovao u sastavu Politike.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.