I ONE SU VEOMA ŠTETNE?! Hong Kong zabranjuje elektronske cigarete?!

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Okt.2018, 12:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I ONE SU VEOMA ŠTETNE?! Hong Kong zabranjuje elektronske cigarete?!

Širom sveta tržište cigareta je u padu.

Hong Kong planira da zabrani elektronske cigarete i druge nove uređaje za pušenje radi zaštite javnog zdravlja, izjavila je danas lider te poluatonomne kineske teritorije Keri Lam.

Ona je istakla da njena vlada radi na predlogu zakona koji će zabraniti uvoz, proizvodnju, prodaju, distribuciju i reklamiranje elektronskih cigareta, prenosi agencija AP.

U Hong Kongu, zabrana pušenja na javnom mestu značajno je smanjila >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << korišćenje cigareta, nakon čega je i u kontinentalnom delu Kine uvedena ista zabrana.

Upotreba e-cigareta naišla je na oštre kritike u svetu, a više od dvadeset zemalja ih je već zabranilo. Brojne lokalne vlasti u SAD takođe su preduzele napore da ograniče njihovu dostupnost, naročito zbog mogućnosti da mladi postanu ovisnici i da počnu da konzumiraju duvan.

Širom sveta, tržište cigareta je u padu, iako kontinentalni deo Kine ostaje najveći proizvođač i potrošač duvanskih proizvoda, budući da više od polovine muškaraca puši.

Američka agencija AP navodi takođe da nema dovoljnih istraživanja o dugoročnim efektima e-cigareta i o tome da li pomažu pušačima da ostave cigarete.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.