I Nemačka podržala

Izvor: B92, 11.Mar.2024, 22:56

I Nemačka podržala

Nemačka podržava izbor sadašnje direktorke Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Kristaline Geogijeve za drugi mandat.

Ona je proteklih godina uspela da Fondom upravlja u teškim vremenima, objavio je ministar finansija Kristijan Lindner u ponedeljak na društvenoj mreži X, prenosi DPA.

"Uveren sam da je upravo ona prava osoba da tu instituciju vodi i u izazovima koji predstoje i da MMF osnaži kao pobornika strukturnih reformi naših privreda", naveo je Lindner. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Sedamdesetogodišnja Georgijeva nedavno je nagovestila da će prihvatiti nominaciju za drugi petogodišnji mandat. Sadašnji joj ističe najesen.

Evropljani po pravilu drže najvišu funkciju u MMF, dok Amerikanci postavljaju šefa Svetske banke. Posle Kristine Lagard, Georgijeva je druga žena na čelu MMF.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.