I JUBMES banka na prodaju

Izvor: SEEbiz.eu, 16.Okt.2018, 15:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I JUBMES banka na prodaju

BEOGRAD – U Ministarstvu finansija očekuju da će biti postignuta dobra cena za prodaju državnog udela u Komercijalnoj banci, a istovremeno se kroje i planovi o budućnosti još tri banke u kojima je država vlasnik ili ima udela u vlasništvu.

Država planira da do kraja godine proda JUMBES banku u kojoj ima manjinski vlasnički udeo od 20,2 odsto, a u toku je i formiranje radne grupe koja treba da opredeli strategiju i pravac budućeg razvoja Srpske banke, rekli su u Ministarstvu >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << za Tanjug.

Plan je, kažu, da Banka Poštanska štedionica koja, kako navode, posluje kao profitabilna finansijska institucija i ostvaruje sve planove poslovanja, ostane u državnom vlasništvu.

Posle jučerašnjeg poziva za izbor finansijskog savetnika za prodaju udela države u Komercijalnoj banci, u Ministarstvu očekuju da se pronađe najbolji mogući partner, odnosno budući vlasnik koji će omogućiti dalji razvoj Komercijalne banke kao velikog učesnika na tržištu, a nadaju se i maksimalnoj koristi, odnosno ceni koja će Republici biti plaćena za njen udeo.

U Komercijalnoj banci država ima najveći udeo, odnosno 41,7 odsto kapitala, dok je 24,43 odsto akcija u vlasništvu Evropske banke za obnovu i razvoj, a Međunarodna finansijska korporacija (IFC), članica Svetske banke, ima 10 odsto vlasničkog udela.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.