I „Delta tužila Makedoniju

Izvor: S media, 26.Nov.2010, 11:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I „Delta" tužila Makedoniju

„Delta holding" je primoran da preko suda traži zaštitu svoje investicije u Makedoniji. „Delta" je još 2006. godine sa vladom Makedonije postigla dogovor o kupovini zemljišta za gradnju šoping-mola u centru Skoplja.

U ugovorenom roku „Delta" je uplatila predviđenu naknadu za zemljište, posle čega je i Javno pravobranilaštvo u Skoplju izdalo mišljenje da nema pravnih prepreka za prodaju građevinske parcele.

"Svislajon": Tužba protiv Makedonije
>> Pročitaj celu vest na sajtu S media <<
Međutim, potpuni preokret nastao je kada je promenjena Vlada u Skoplju.

- Nova politička garnitura, iz druge stranke, jednostrano i bez obrazloženja odlučila je da posle nekoliko meseci raskine ugovor.

O raskidu ugovora saznali smo iz medija. Iz medija smo saznali i za navodne razloge za raskid ugovora koji su potpuno neodrživi, zbog čega smo pokrenuli sudski postupak koji i dalje traje - objašnjavaju u „Delti".

Sudske instance u Makedoniji, osnovni i apelacioni sud, do sada su se stavljale na stranu makedonske vlade. Trenutno se vodi upravni spor, a u „Delti" kažu da će postupak nastaviti i pred Vrhovnim sudom Makedonije. Samo u ovaj objekat „Delta" je nameravala da investira više od 60 miliona evra, a ukupno u Makedoniji za dve godine više od 110 miliona.

„Delta" traži zaštitu svojih prava preko suda u Makedoniji, baš kao i „Svislajon", o čijem slučaju je Preš juče pisao. „Svislajonu" su, kako tvrde, mimo propisa, oduzete akcije fabrike „Agroplod" iz Resena, koju je kompanija Rodoljuab Draškovića svojevremeno kupila.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.