Huawei podnio zahtjev za registraciju svog operativnog sustava

Izvor: SEEbiz.eu, 13.Jun.2019, 23:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Huawei podnio zahtjev za registraciju svog operativnog sustava

PEKING - Kineski tehnološki div Huawei podnio je prijavu za registraciju zaštitnog znaka svog operativnog sustava Hongmeng u najmanje devet država i Europu, navodi se u podacima Svjetske organizacije UN za intelektualno vlasništvo (VIPO), prenosi Reuters.

Administracija američkog predsjednika Donalda Trumpa stavila je prošlog mjeseca Huawei na crnu listu zbog čega ne može da surađuje s američkim kompanijama poput Alphabeta čiji je sustav Android korišten u mobilnim telefonima >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << kineskog giganta.

Prema podacima VIPO, Huawei je podnio zahtjev za registraciju zaštitnog znaka Hongmeng u zemljama poput Kambodže, Kanade, Južne Koreje, Novog Zelanda i Perua.

Huawei je optužen za bankarsku prijevaru kako bi izbjegao američke sankcije uvedene Iranu i opstrukciju pravosuđa.

Pošto se nalazi na crnoj listi druge kompanije iz SAD ne mogu da prodaju ili prenose svoju tehnologiju Huaweiju osim u slučaju da posjeduju posebnu dozvolu.

Huawei negira krivicu i tvrdi da su neosnovane tvrdnje da predstavlja sigurnosnu prijetnju SAD.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.