„Huavej“ se obratio američkom sudu sa zahtevom da se prizna antiustavnim stavljanje kompanije na crnu listu

Izvor: Vostok.rs, 29.Maj.2019, 13:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Huavej“ se obratio američkom sudu sa zahtevom da se prizna antiustavnim stavljanje kompanije na crnu listu

Kompanija „Huavej“ se obratila američkom sudu sa zahtevom da se prizna antiustavnim stavljanje kompanije na crnu listu i zabrani mu kupovinu komponenata i tehnologija američke proizvodnje.
Kompanija smatra američka ograničenja protivpravnim. „Cilj je jasan - istisnuti Huavej sa američkog tržišta“, naglašava se u dokumentu. Kako se navodi, američki Ustav zabranjuje „tiraniju upotrebe zakonodavstva umesto suda“. Američki „Gugl“ je prethodno saopštio da je suspendovao licencu kompaniji „Huavej", što znači da će kineski proizvođač mobilnih telefona ostati samo na osnovnoj verziji Android operativnog sistema. Ovaj „Guglov" potez usledio posle je odluke Trampove administracije da „Huavej" stavi na crnu listu kompanija.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.