Huavej potpisao 50 ugovora za razvoj 5G mreža, najviše u Evropi

Izvor: B92, 18.Jul.2019, 18:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Huavej potpisao 50 ugovora za razvoj 5G mreža, najviše u Evropi

Brisel -- Huavei je potpisao više od 50 ugovora za razvoj 5G mreža, izjavila je danas u Briselu viša potpredsednica kompanije Ketrin Čen.

Od 50 ugovora, ukupno ih je 28 vezano za Evropu.

Ranije ovog meseca, ta kompanija najavila je investicije

u Italiji vredne 3,1 milijardu dolara.

Izveštaj Huaveija o potpisivanju ugovora usledio je nakon što su Sjedinjene Države odlučila da ublaže sankcije kineskom gigantu.

Međutim, zvanični >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Vašington ostaje odlučan u tome da bi dopuštanje Huaveiju da razvija 5G mreže u SAD predstavljalo rizik po nacionalnu bezbednost.

Kineski tehnološki gigant saopštio je kako je spreman da potpiše ugovor o „nešpijuniranju“ sa svakom zemljom.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Huavej" razviJa 5G MREŽU: Potpisano preko 50 ugovora, NAJVIŠE U EVROPI

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Jul.2019

"Huavej" je potpisao više od 50 ugovora za razvoj 5G mreža, izjavila je danas u Briselu viša potpredsednica kompanije Ketrin Čen...Od 50 ugovora, ukupno ih je 28 vezano za Evropu. Ranije ovog meseca, "Huavej" je najavio velike investicije, u Italiji vredne 3,1 milijardu dolara...Izveštaj "Huaveja"...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.