Hrvatsko ministarstvo: Nije donesena odluka o odlaganju nuklearnog otpada

Izvor: Capital.ba, 22.Jul.2019, 14:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatsko ministarstvo: Nije donesena odluka o odlaganju nuklearnog otpada

ZAGREB – Vlasti u Hrvatskoj nisu donijele odluku da će nisko i srednje radioaktivni nuklearni otpad biti odlagan na Trgovskoj gori u blizini granice sa BiH. “Prema zaključcima sa 12. sjednice Međudržavne komisije za praćenje sprovođenja ugovora između Vlade Hrvatske i Vlade Slovenije o uređenju statusnih i drugih pravnih odnosa u vezi sa ulaganjem, korištenjem i razgradnjom Nuklearne elektrane `Krško`, Koordinacioni odbor će obavijestiti predsjednike hrvatske i slovenačke delegacije >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << Međudržavne komisije o tome da li su pronašli moguće rješenje u vezi sa zajedničkim odlaganjem nisko i srednje radioaktivnog nuklearnog otpada”, istakli su u Ministarstvu za zaštitu okoline i energetiku Hrvatske. U ovom ministarstvu su istakli da je naredni sastanak Koordinacionog odbora planiran u avgustu 2019. godine, a sjednica Međudržavne komisije, koju će organizovati, slovenačka strana u septembru 2019. godine, te da će o daljnjim aktivnostima javnost biti pravovremeno inFormisana. Hrvatska već dvije godine razmatra izgradnju odlagališta nuklearnog otpada na granici sa BiH, a hrvatski mediji su objavili da je donesena deFinitivna odluka da se ide u taj projekat, što su demantovale informacije iz Ministarstva za zaštitu okoline i energetiku Hrvatske. Srna Чланак Hrvatsko ministarstvo: Nije donesena odluka o odlaganju nuklearnog otpada се појављује прво на INFORMACIJA JE KAPITAL - Capital.ba.

Nastavak na Capital.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"REAKCIJA BiH KADA SVE BUDE ZVANIČNO" Crnadak o odlaganju nuklearnom otpadu Hrvatske na granici

Izvor: Blic, 22.Jul.2019

Ministar inostranih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak nije hteo da komentariše medijske napise iz Hrvatske da će ova zemlja odlagati/skladištiti nuklearni otpad iz nuklearne elektrane Krško.

Nastavak na Blic...

RS: Nije donesena odluka o otpadu, borimo se da osujetimo te namjere

Izvor: Nezavisne Novine, 22.Jul.2019

BANJALUKA - Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske saopštilo je da navodi pojedinih hrvatskih medija u vezi sa izgradnjom odlagališta nisko i srednjoradioaktivnog nuklearnog otpada na Trgovskoj gori, na granici sa BiH, nisu donijeli ništa novo jer u vezi...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.