Hrvatski ugostitelji osvajaju Beograd: Kupuju hotel u centru za 6,3 miliona evra

Izvor: B92, 02.Maj.2019, 10:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatski ugostitelji "osvajaju" Beograd: Kupuju hotel u centru za 6,3 miliona evra

Beograd -- Pulski Arena Hospitality Group objavio je da je sklopio okvirni sporazum za sticanje hotela sa četiri zvezdice u Beogradu 88 Rooms.

Vrednost transakcije iznosi 47 miliona kuna (oko 6,3 mil EUR).

- Arena Hospitality Group, putem svog zavisnog društva Sugarhill Investments B.V., sklopilo je okvirni ugovor s MK Aviation Services za sticanje hotela 88 Rooms, objekta sa četiri zvezdice u Beogradu. Završetak ove transakcije podložan je izvršenju određenih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koraka i ispunjenju određenih uslova - navodi se u saopštenju.

Iz te hrvatske kompanije navode da je 88 Rooms moderan hotel, smešten na odličnoj lokaciji u Takovskoj ulici, u blizini poslovne zone. Hotel, shodno imenu, raspolaže s 88 komfornih soba i apartmana uređenih po "feng šui" pravilima, a od ostalih sadržaja gostima je na raspolaganju bar, restoran, fitnes dvorana, sobe za masažu kao i četiri sale za sastanke kapaciteta do 200 učesnika.

Očekuje se da će uslovi potrebni za dovršetak transakcije biti ispunjeni do kraja ove godine, posle čega će hotel 88 Rooms postati deo portfelja Arena Hospitality Group i nastaviti poslovanje pod brendom Arena Hotels&Apartments, te pod novim imenom Arena Hotel 88.

Arena Hospitality Group ovom akvizicijom nastavlja širenje u inostranstvu, nakon već uhodanog biznis modela upravljanja sa sedam internacionalnih hotela u Berlinu, Nirnbergu, Kelnu i Budimpešti.

- Ovim ulaskom na novo tržište i jačanjem portfelja hotela koji posluju tokom cele godine omogućavamo dodatni rast vrednosti grupe, ujedno stvarajući dodatnu dugoročnu vrednost za naše goste i naše deoničare. Ovakvim potezima ubrzano menjamo postojeće poslovanje visoke sezonalnosti i prerastamo u dinamičnu, međunarodnu hotelsku grupaciju sa celogodišnjim poslovanjem - rekao je predsednik Uprave Arena Hospitality Group Reuel Slonim.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Hrvati kupuju hotel u centru Beograda za 6,3 miliona evra

Izvor: Vesti-online.com, 02.Maj.2019

Pulski Arena Hospitality Group objavio je da je sklopio okvirni sporazum za sticanje hotela sa četiri zvezdice u Beogradu 88 Rooms...Vrednost transakcije iznosi 47 miliona kuna (oko 6,3 mil EUR)..."Arena Hospitality Group, putem svog zavisnog društva Sugarhill Investments B.V., sklopilo je okvirni...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.