Hrvatski kapital dobrodošao u Srbiju, nije i obrnuto

Izvor: S media, 21.Avg.2010, 12:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatski kapital dobrodošao u Srbiju, nije i obrnuto

Direktor centra za marketing, informisanje i promocije Privredne komore Srbije Ivan Jakšić izjavio je da je hrvatski kapital na srpskom tržištu dobrodošao, ali da to nije slučaj u obrnutom smeru.

Jakšić je u izjavi za treći dnevnik HRT rekao da je evidentno da je hrvatski kapital u velikoj meri zastupljen na srpskom tržištu i precizirao da je ta zemlja na šestom mestu kao strani ulagač u Srbiju.

On je rekao da je od 2001. godine Hrvatska investirala >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << oko 500 miliona evra u Srbiju što čini oko 20 odsto ukupnih njenih ulaganja u inostranstvo što Srbiju stavlja na drugo mesto, odmah iza Holandije i da se iz toga vidi da je hrvatski kapital dobrodošao u Srbiju i da je tretiran isto kao i svaki drugi strani kapital, Austrijski, Norveški, Nemački... a ponekad i bolje nego domaći.

"Evidentno je da to nije slučaj u obrnutom smeru i da srpski kapital nema dobar tretman u Hrvatskoj kao što je sa hrvatskim u Srbiji" rekao je Jakšić odgovarajući na pitanja vezana za pisanje medija o tome da hrvatske firme planiraju da kupe pojedine srpske, pre svega, firme iz oblasti prehrambene industrije.

Za kupovine od strane srpskih firmi kazao je da su takve informacije na bazi spekulacija i da bi voleo da ima pozitivan odgovor na to da li će i kada bi srpska kompanija mogla zakoračiti na hrvatsko tržište.

Jakšić je rekao i da su i Srbija i Hrvatska lideri u regionu i imaju dobar trend saradnje u politici, pravosuđu, policiji i u privredi i da zajednički nastupaju na trećim tržištima

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.