Hrvatski izvoz manji za 6 procenata, uvoz opao 11 odsto od januara do aprila

Izvor: B92, 09.Jun.2020, 17:25

Hrvatski izvoz manji za 6 procenata, uvoz opao 11 odsto od januara do aprila

Zagreb -- Hrvatski robni izvoz i uvoz zabeležili su pad u prva četiri meseca ove godine, podaci su Državnog zavoda za statistiku (DZS).

Robni izvoz u prva četiri meseca ove godine iznosio je 4,6 milijardi evra i manji je za 6,0 posto nego u istom periodu 2019, dok je uvoz pao za 11 odsto na 7,5 milijardi evra, prema današnjim prvim podacima DZS.

Spoljnotrgovinski deficit za četiri meseca iznosio je 2,9 milijardi evra, a pokrivenost uvoza izvozom 61,3 odsto, izvestila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je Hina.

Izvoz u zemlje članice Evropske unije je u navedenom periodu opao za 3,3 procenta, a u treće zemlje za 12 odsto međugodišnje.

Hrvatski uvoz iz država članica EU je potonuo za 12 odsto od januara do kraja aprila, a iz zemalja nečlanica za 5,8 procenata u odnosu na uporedni prošlogodišnji period.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

KORONA SAHRANILA HRVATSKI TURIZAM: U jednom mesecu poseta manja za 98 odsto u odnosu na isti period lane!

Izvor: Kurir, 10.Jun.2020, 16:48

U komercijalnim smeštajnim objektima u aprilu je usled mera protiv širenja koronavirusa došlo do ogromnog pada turističkih noćenja, od čak 99 odsto u odnosu na 2019., dok je turista u te objekte došlo još manje, za 99,8 posto manje, podaci su hrvatskog Državnog zavoda za statistiku (DZS).

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.